זיהוי אוכל כגורם אלרגני אחת מהבעיות הנפוצות בקרב המין האנושי שגורמת לבזבוז משאבים רב בניסיון לאתר אותו אלו סוגי האוכל השונים. לא סתם יש לאנושות הרבה סוגי אוכל כמו הרבה סוגי חלב שמקורן בפרות, כבשים, עיזים. ולא כל סוג של חלב מתאים לכולם. הסיבה לסוגים השונים היא בהרכבי היסודות השונים, בתדר שלהם ובכמות של היסודות המרכיבים. כל אדם יש לו תדר אחר והוא זקוק להתאמה אנרגטית של האוכל כדי שהוא לא יסבול מרגישות יתר או בשמה הלועזי אלרגיה. קל מאוד יחסית לעלות על זה שחלב פרה גורם לרגישות יתר ולהימנע מחלב פרה. אבל האם באמת כל סוגי חלב הפרה הם לא מתאימים? יכול להיות שחלב פרה ממחלבה מסוימת לא מתאים ואילו אותו חלב פרה ממחלבה אחרת כן יתאים. למה? בגלל סוג המזון, בגלל סוג האריזה, בגלל החומר שממנו עשויה מכונת החליבה ועוד. האם רגישות יתר לתפוחים תיאלץ את האדם הרגיש להם להתנזר מתפוחים? האם באמת כל זני התפוחים יגרמו לרגישות יתר? האם אותם תפוחים ממטע אחד זהים לתפוחים ממטע אחר? תלוי בסוג האדמה, בסוגי חומרי הריסוס, בצורת האחסון. כל אחד מהנתונים האלו יכול להיות שהוא האחראי לרגישות היתר ואם התפוחים מאותו הזן יגיעו ממטע אחר הם לא יגרמו לרגישות יתר. אז ניתן לבדוק את האוכל האם הוא מכיל תדר של אחד מהמרכיבים שאין לו התאמה אנרגטית ולהימנע ממנו ולא להימנע בצורה כוללת מאותו סוג של אוכל ולא משנה מה מקורו.
פעולתו של מכשיר זיהוי האוכל כמרכיב האלרגני מכשיר זיהוי האלרגנים באוכל מתבסס שוב על בניית מסך. מחשבה על סוג האוכל הנבדק או אחיזתו (לא לטעום ממנו) תראה אם מרכיבי האוכל הרמוניים לגוף המסך יישאר ריק. אם מופיעים חלקיקים תלוי בכמות שלהם, ככל שיופיעו יותר חלקיקים הסימפטומים יהיו חזקים יותר, מיעוט של חלקיקים יראה על חוסר תאימות, אבל לא חייבים להיות סימפטומים. יכולים להופיע חלקיקים בצבעים שונים. חשוב האם מופיעים חלקיקים וכמות החלקיקים. ניתן להשתמש במכשיר זה בשני אופנים. צורה אחת היא בגדר מניפה רחבה שבה בודקים את כל סוגי האוכל החשוד כמפעיל אלרגן, ולמצוא רק את האוכל שיש לו התאמה והוא לא מפעיל את המסך. צורה זאת מקטינה את מבחר האוכל. הצורה השנייה היא לבדוק את אותו אוכל ממקורות שונים כדי לוודא שהמקור הנבחר יש בו התאמה מלאה, ואז המבחר נשאר גדול יותר. כלי זיהוי האלרגנים יופעל רק בידי האדם עצמו, כי הפעלה על ידי מישהו אחר תראה את ההתאמה שלו ולא של השני.